Windkorenmolen "De Vlijt"

Pizza van Wageningse wind? Jazeker! Wij gebruiken voor onze pizzabodem uitsluitend meel dat ambachtelijk gemalen is op windkorenmolen 'De Vlijt'. Deze historische molen staat sinds 1879 aan de Harnjesweg en werd meer dan dertig jaar vakkundig bemand door molenaar Hans Dobbe. Sinds 1 januari 2012 heeft hij het molenaarschap overgedragen aan collega Bart Mols.

molenaar Hans Dobbe van De Vlijt wageningenHet maken van een goede pizza hangt in eerste instantie af van de receptuur en gebruikte ingrediënten. Wij als pizzeria hebben ervoor gekozen ons meel te betrekken van 'De Vlijt'. Zo zijn we verzekerd van een kwaliteitsproduct dat door veel ambachtschap van de molenaar tot stand is gekomen. Bovendien vinden wij het belangrijk gebruik te maken van een lokaal product. Al eeuwenlang zorgt Wageningse wind voor het malen van graan, en vinden producten van molens aftrek bij bakkers en particulieren. Een traditie die wij graag helpen voortzetten.

U vindt een stukje cultuurhistorie en ambacht in onze pizza's!

Voor meer informatie over molen 'De Vlijt' en zijn molenwinkel verwijzen wij graag naar de website.